Helgen!

Denna helg blev ganska händelserik ändå. Jobbade i lördags sen blev det lite vin på kvällen hemma hos Bettan. Det hela slutade med utgång, först Pipes sedan Olles. Vi tänkte ju gå på Invito men vakten var grinig och vägrade släppa in oss, och då hade vi ändå köat aslänge. Det finns många idioter här i världen.

Söndagen så slappade jag mest, jag var ju iväg och jobbade på eftermiddagen men jag lyckades inte med några större pinsamheter.som jag kan berätta om. Var en sväng i degernäs och såg på wipeout också, tycker att det är lite spännande. Fast jag måste ju säga att det är kommentatorerna(svårt ord det där, vet inte äns om det heter eller stavas så) som gör det.
 
Imorgon ska jag upp tidigt. Mamma fyller ju 50! Spännande, men självaste "festen" blir ju inte förrän på lördag. Imorgon tror jag mest att det blir till att laga massa mat med syrran. Självklart blir det tårta också. Sen ska vi ju överlämna våran present också, det blir kul att se vad hon säger om den, men jag hoppas och tror att hon gillar den.

Go´kväll!

Jag kom precis hem från Degernäs. Käkade en god middag sedan var vi och löshoppade med lilla Allan. Det gick ypperligt bra och han hoppade till och med högre än sist. Nu ligger "rekordet" på 1,30. Han hoppade en dm högre än sist.

Dagen började med att jag steg upp och tog mig en promenad till volvo för att införskaffa den sista reservdelen till min bil. Nu är det bara att börja laga. Sedan blev det en sväng på stan idag igen, känner att jag inte har råd att spendera så mycket pengar men det måste jag  säga att jag löste bra. När jag kom till kassan upptäckte jag att jag hade tappat bort börsen, lägligt kanske men jag hade faktiskt tappat bort den så min kära syster fick betala. Lyckligtvis återfann jag den i hennes bil senare. Efter det bestämde vi oss för att vi skulle baka lite så nu är alla kakorna till 50-års kalaset färdigt. Känns bra att ha det gjort.

Förresten så ringde min mobil vid åtta ikväll, det var ett okänt nummer så jag antog att det var från jobbet. Det blev jobb två dagar till sen är det färdigjobbat. Imorgon och söndag sedan är jag officiellt  arbetslös. Spännande att testa på hur det är. Nä nu ska jag sova så att jag tar mig upp imorgon.

Stan

Idag gjorde jag och Sandra ett besök på arbetsförmedlingen. Det gick bra och jag fick veta att jag typ inte behövde tillbaka dit förän om typ 90 dagar. Nu är det bara att fylla i lite papper och hoppas att allt funkar med A-kassan. Efter af blev det självklart en sväng på stan också. Jag vart tvungen att köpa ett par nya dojjor, blev bara ett par hyffsat vanliga gympaskor (om man kallar det så). Hittade lite annat som jag ville ha men jag försöker att spara lite pengar nu. Jaja nu måste jag fara iveg en sväng

God morgon!

Idag ringde väckarklockan 07,00. Tidigt måste jag säga men vad gör man inte för lite rena kläder. Känner mig lite trött just nu men det ska nog gå bra, man kanske vänder dygnet lite åt rätt håll igen. När jag kom ner i tvättstugan andra gången idag, när jag skulle hänga all min tvätt i torkrummet så var det någon idiot som lämnat sina kläder hängandes. Jag tog ihop "deras" kläder och jag vet inte varför men jag blev lite äcklad. Tur det inte var underkläder, men att ta  i någons annans lånkalsonger känns lite läskigt framförallt för att man inte vet vems det är. Fast det kanske var tur det.

Igår var jag och köpte lite reservdelar till bilen, det var något som inte fanns inne som dom var tvungen att beställa men nu är man en bit på vägen. Jag inser nu hur bekväm man har blivit när man alltid har en bil vanligtvis. Sedan var vi och tittade på sängar och jag fastnade verkligen för en, den kostade 14 tusen vilket var lite sorgligt eftersom att jag inte har så mycket pengar just nu. Efter det gled vi förbi en sväng hos Eric och Carro sedan spenderade jag kvällen hos Sandra. Händelserik dag måste jag säga. Nä nu ska jag snart iväg på ett möte. 

Bilar!

Igår jobbade jag typ hela dagen från halv elva till typ tio på kvällen. Måste säga att det var en spännande dag. Sedan när jag kom hem så ringde jag till Sandra som jag inte har träffat på evigheter. Det var trevligt, vi satt hemma och kollade på kort från hennes resa. Man kunde inte låta bli att bli lite avundsjuk, tänk att kunna ligga på stranden och bara ha det gött. 

Jag har förresten inte berättat om min skitbil än. Nu har den gått sönder på riktigt. Irriterande. Jag och Martin hade varit i Ostnäs och på vägen hem så började den låta helt förskräckligt mycket. Det visade sig vara drivremmen som gått av. Det drygaste var nog att få hem bilskrället. Först vart vi tvungen att låna ett rep av morbror, sedan började vi bogsera men det funkade inte eftersom att bromsarna blev så dåliga. Det hela slutade med att vi lämnade bilen mitt uti ingenstans. Den fick vad den förtjänade.

Klantigheten själv!

Idag har det inte hänt så mycket. Jag var med syrran till ridhuset på förmiddagen. Det gick bra, än en gång lyckades jag hålla mig kvar utan att ramla av. Men nu ska jag berätta om katastrofen som jag lite lätt överdrivet vill kalla det. Jag var i Degernäs för att alla skulle käka middag där ikväll. Vi hjälptes åt alla i köket och jag skulle lyfta bort den kokande potatisen från plattan. Då lyckades jag tippa grytan lite så det kokheta vattnet forsade(lite överdrivet) över min ena fot. Det gjorde JÄTTEont sen tog pappa mig till badkaret sen var det bara att skölja i kallt vatten i typ 20 min, jag som klagade över att jag hade en blåsa på foten häromdan. Nu har jag massor på den andra foten. Till råga på allt måste jag använda sandaler nu så att det ser ut som jag är helt korkad. Vem använder  sandaler mitt i vintern? Ja det var min dramatiska kväll.


Blåsor!

Kom just hem från jobbet och märkte att jag har en stor vattenblåsa på stortån. Stortån är ju vanligtvis stor men nu är den gigantisk. Måste kanske byta ut mina skor, men det har ju gått bra hittils. Konstigt det där med fötter. Idag lyckades jag med det jag har befarat länge, det var fullsatt och jag lyckades tappa ner ett glas på golvet, eftersom att det hördes väldigt högt så kollade alla på mig. Lite pinsamt, men det västa var nog att sopa ihop allt efteråt. Lär ju bli mobbad för det där ett tag framöver kan jag tänka mig.

På tal om något annat, vilket härligt väder det var idag, varmt och soligt precis som det ska vara. Var tvungen att gå ut en sväng idag. Hade tänkt hitta en bänk att vila på och njuta av solen men självklart var alla fortfarande översnöade. Vilken besvikelse, får hoppas att det kommer fler soliga dagar. Det känns ändå som att våren sakta smyger sig fram vilket gör mig lycklig!

Snooze

Imorse skulle jag ju upp tidigt eftersom att jag hade möte kl 10 idag. Därför ställde jag mobilen på ringning kl 9. Därefter så snoozade jag ett tag, typ till halv tio. Det jag vill komma fram till är min märkliga dröm som jag hade. Jag var och hälsade på min vän Nina i tyskland. Det började med att någon tjej hämtade upp mig på flygplatsen, det märkliga var bara att hon backade hela vägen till huset, fort gick det också säkert 110 km/h på dom stora vägarna. Jag blev lite illamående men kom till slut fram till huset. Där hälsade jag på mamman och sedan började jag städa. Jag ställde upp småfigurer på rad och var jättenöjd, mamman fnös lite när jag stolt visade mitt konstverk sedan log hon lite snett och gick där ifrån. När jag var färdig med det gick jag vidare till Ninas rum men då mötte jag pappan. Han hälsade först och frågade sedan på lite halvtaskig svenska om jag var randig. Jag kollade på honom och sa typ va? Då frågade han igen om jag var randig, sen kollade han frågande på mig. Sedan sa han, ja som Pippi Långstrump.  Då vaknade jag. Väldigt skumt måste jag säga.

God morgon!

Steg just upp känns inte riktigt bra, man får ju inte börja förslappa sig, men jag skyller på att jag sov för länge igår. Planerna för dagen är att skriva en handligslapp och sedan gå och handla. Eller gå och gå tar nog bilen, ska ju handla mjölk och så. Men just nu kom jag på att min fina bil är trasig vilket irriterar mig, det var en list som släppte här om dagen och släpade i marken, kommer säkert att bli dyrt som vanligt när det gäller bilar. Som pricken över i:et så slutade ju ena bromslampan att fungera också. Perfekt när man är arbetslös, laga bilar finns inte med i min budget. Nä nu ska jag gå och leka elektriker.

Degardag!

Imorse vaknade jag av ringklockan på dörren, jag drog på mig morgonrocken och snubblade iväg till dörren. Där stod hon, aftonbladsförsäljaren. Jag måste säga att jag förvånades av mig själv eftersom att jag såg att jag inatt kl 3 när jag kom hem lagt fram en tjuga just för det ändamålet. Jag blev stolt och köpte och betalade gladerligen min tidning.

Gårdagskvällen blev rolig, först en hyffsad middag på Balder sedan bliv det tc. Efter det for vi på "förfest" hos Pär med buzz eller vad det nu heter. Jag kom sist sorgligt nog. Sedan blev det utgång på Olles och såklart en pizza innan hemfärden. Men om jag ska sammanfatta kvällen så blev det en lyckad och rolig kväll. Men jag måste säga att söndagen vart lite tyngre. Jag har inte varit jättepigg i alla fall. Därför blir det nu till att se lite Beck och krypa ner i sängen.

Aftonbladsförsäljare!

Det är en stackars tjej som plingar på varje helg och frågar om vi vill köpa Aftonbladet. Jag tycker så synd om henne, får springa tre trappor upp och sedan bara höra nej tack. Men idag var jag snäll och sa att jag skulle köpa en tidning imorgon istället. Det kommer att bli mycket pinsamt om jag inte kommer ihåg att ta ut pengar och om jag känner mig själv så kommer det nog också att bli så. Men annars får jag ju skämmas så jag borde ju i självbevarelsedrift komma ihåg.

Jag ville ju att det skulle vara sol idag så att man kunde tillbringa dagen ute. Det kan man ju i och för sig ändå men det känns ju inte lika roligt. Nä men någonting måste man ju ta sig för, får se vad det blir.

Städdag!

Det är så skönt att komma hem och se att hela lägenheten är nystädad. Då blir man lycklig inombords. Imorse så steg jag upp och diskade, sedan gick det bara av farten. Jag till och med rensade avloppet, viket inte är det trevligaste jag vet. Slemmiga klumpar som gör att man får kvälvningar sen måste man typ gräva omkring i den där illaluktande skiten, riktigt vidrigt. Men nu är det gjort och lär ju inte behövas göras än på ett tag. Hoppas jag.

Det börjar väl vara dags för sängen snart, morgondagen kanske blir händelserik. Vem vet, ska nog ut och käka middag med ett gäng kompisar. Vi får väl se hur det slutar. Nä nu ska jag sova tror jag.

Drömmar!

Jag hade värdens skummaste och äckligaste dröm inatt. Dessvärre orkar jag inte skriva ned hela eftersom att jag just skrivit den till Nina. Sen kanske den inte är alltför trevlig att läsa heller. Sista dagarna har varit lugna, har försökt hittat en ny sadel tillsammans med min syster. Hittade en också men då hade dom chockhöjt priset över natten så då var det inte aktuellt längre.

Igår var jag och på jättesöta rottisvalpar, vart ganska sugen på att skaffa en men när man tänker efter så har jag nog inte riktigt tid. Tänk om jag får mig ett heltidsjobb, då kan man ju inte lämna stackaren ensam varje dag. Men får väl hoppas på att syrran eller Linnea skaffatr en istället, då kan man ju vara hundvakt och sådant. Jaja det får tiden utvisa, men jag måste nog hälsa på dom igen.

Korvgrillning!

På grund av det väldigt vackra vädret så gav jag som förslag att vi skulle göra upp en brasa och sätta oss ute och grilla korv. Det blev det också. Så på förmiddagen har vi skottat fram altanen här i Degernäs, burit ner lite stolar och tagit fram grillen. Givetvis så grillade vi med ved, inte kol det funkar  ju bara på sommaren. Kändes nästan som påsklov uppe i fjällen, väldigt mysigt, och mätt blev man också. Man börjar ju få lite vårkänslor en dag som denna.


Afro power dance!

Nu har jag testat min första afro power dance. Väldigt spännande, jag tycker själv att jag var ganska duktig. Ett speciellt sätt att träna, så får ni väl tolka det hur ni vill. Det jobbigaste var nog att man var tvungen att vara barfota. Jaja lite glädje gav det ju i alla fall. Ikväll ska jag förbi Carro en sväng och fika, vad roligt hon fyller ju år idag. Kan inte skriva vad jag ska ge henne än. Inte för att jag tror att hon kommer att läsa, hon vet nog inte änns om att jag har en blogg, men ändå.



Men nu till det bästa som har hänt idag. Jag fick en ny mobil. Jätteroligt. Eftresom att jag reklamerade den förra så fick jag välja vilken jag ville inom samma prisklass. Bra system måste jag säga även om jag fick vänta i typ 6 veckor. Titta så häftig den är.


Min nya mobil































Hoppträning!

Igår kväll lyckades min syster med att övertala mig med att vara med på en hoppträning. Var lite orolig innan men vart lugn ganska fort. Det gick faktiskt över förväntan även om jag lyckades klanta till det lite nu och då. Det bästa är nog att jag inte har någon träningsvärk idag.

Förresten så fick jag ett lite vykort från sifo för typ en vecka sedan, det stod att jag skulle få vara med i en undersökning. Idag fick jag en tjock lunta med frågor, kan nästan jämföras med telefonkatalogen i alla fall den lokala delen. Tror inte att jag kommer att orka fylla i det där, kanske om jag är ytterst uttråkad någon dag. Nä här har jag inte tid att sitta hela dagen.

Jag!

Idag har varit en lugn dag. Steg upp ganska tidigt och lusläste tidningen. Sedan lagade vi lite lunch. Den blev kanska god ändå, stekt Denniskorv med lite turkisk yohgurt, senap ock ketchup inlindat i mjukt tacobröd. En riktig höjdare måste jag säga. 

Skulle vara duktig att skriva lite cv och det gick bra, bara renskrivning och justeringar kvar nu.  Det är bara personliga brevet som fattas nu. När sånt går åt helvete, som det ibland gör ringer jag alltid min kära vän Nina, men hon behagar ju inte att hålla sig inom rimligt avstånd. Men om du läser det här och har någara synpunkter kan du ju få skicka dom. 

Just nu har jag druckit en välförtjänt Smoothie, jag har ju varit och vattengympat. Mitt pass som nu blivit min favorit ska nu tas bort, taskigt tycker jag. Nä nu har jag inte tid och sitta här längre, tror att jag ska slå på en film kanske.

Krogrunda!

Gårdagskvällen blev väldigt lyckad. Den började med tacos hemma hos oss sedan bar det iväg till stan. Började våran runda på Bishop där Malin och Morgan anlände till sällskapet som då bestod av, Jag såklart, Martin, Erika och David. Sedan drog vi vidare till Lottas där det blev lite spännande tävlingar. Efter Lottas var sluthållplatsen Pipes, där det också var trevligt med mycket folk. Vid tvåtiden tänkte vi gå och käka lite på Max men kön var för lång så vi spatserade hemmåt. En rolig kväll, och jag är inte alltför trött idag. Mycket skönt.

RSS 2.0