Dagen

Jaha idag har man jobbat igen. Känns bra att göra något vettigt på dagarna. Jag måste ju berätta hur hurtig jag har varit, jag cyklade både till och från jobbet. Det jobbiga är bara att man är helt illröd i ansiktet och lite halvsvettig när man kommer fram, inte så fräscht. Får hoppas att det blir bättre när man fått upp konditionen lite mer.

Var uppe tidigt idag också, läste tidnignen och åt frukost. Jag tycker om mitt nya liv. Hoppas bara att det håller i sig.  Kom förreten på någonting jag ska roa mig med när jag blir arbetslös igen. Ska göra en lista senare  men den ska i alla fall innehålla saker som man inte vill göra själv, om tex gå på bio, äta finmiddag, åka iväg på stranden och massa liknande grejer. Om du hittar på något så ge gärna förslag.

Lycksele!

Nu har jag kommit hem från Lycksele. Det var mycket trevligt, middagen var väldigt smakligt bortsett från förrätten. Någon sorts hummersoppa. Sedan var det ju underhållning samtidigt som man åt, passade perfekt. Annars hade det nog vart jobbigt att sitta på restaurang i typ 4 timmar. Men imorse var det ju hotellfrukost, en storfavorit. Tänk om man hade sådan lyx varje dag. Fast då skulle man nog i och för sig vara värsta svullot.

Jag var ju duktig och tog med mig kameran ochså. Bara det att resultatet inte blev så roligt, glömde att ta med mig den på kvällen så det blev typ fyra bilder. Försökte ta kort på en älg men den han springa iväg just när jag fick upp kameran. Men så här ser i alla fall dom norrländska skogarna ut.


Tidig morgon!

Martin väckte mig starx efter sju imorse och jag höll mig vaken, duktigt tycker jag. När man stiger upp så tidigt hinner man mycket. Jag har diskat, lagt in musik på och pratat lite med Nina. När jag steg upp där vid åttatiden såg jag att det var 11 grader varmt ute. Jippi, sommaren kanske kommer i år också. Idag är planen att ta sig ut en sväng och köpa lite lunch, äta den packa lite och sedan bär det iväg till lycksele. Hotellboende och wallmans salonger. Hoppas att det blir trevligt, det är ju mammas 50-års present från familjen.

Förresten grillingen blev utmärkt, nästan godare än jag föreställt mig. Grillspett med  hasselbackspotatis och lite bearnaisesås, en riktig höjdare. Nä nu måste jag nog gå och se om jag har några kläder att packa ihop.

Grillning!

Ikväll blir det årets första grillning, det vattnas så fort jag tänker på det. Hoppas bara att det blir lika gott som jag nu fantiserat om. Idag så har jag hunnit med massor. Varit på möte, sedan cyklade jag iväg till David och vi åkte på expert och köpte en tv till honom. Jag själv köpte Communication Sterophone som det så fint står på kartongen. Tanken var att jag skulle kunna prata med Nina i telefon fast gratis på msn, men nu vägrar hon vara inloggad så jag kan inte testa. Tråkigt.

Men nu loggade Emmelie in så hon får nog bli min försökskanin, hehe


Ödet?

Idag hände en sak som aldrig någonsin har hänt förut. Jag blev helt... ja det finns nog inte ord att beskriva det. Jag och Carro var på Rusta och jag försökte att hitta en sån där kryddlåda. Dom som ser ut som den där plastgrejen som man har besticken i inuti lådan. Jaja jag frågade i alla fall Emmelie som jobbar där om dom hade någon sådan. Då helt plötsligt så säger en kvinna som står brevid mig att det var hon som uppfann dom. Jag tänkte typ, roligt jag uppfann glödlampan också. Men vi pratade på ett tag och hon berättade att dom bara fanns att köpa i södra sverige, närmast i Sundsvall. Men sen sa hon att hon hade dom hemma och att jag kunde komma förbi och köpa en om jag ville, fick hennes nummer och adress. När jag kom hem så var jag ju tvungen att kolla upp det och det stämde. Jag har ju sökt dom där jättelänge så händer det där helt plötsligt. Snacka om tur, eller nått.

Blodgivning

Nu har blodgivningcentralen börjat tjata på mig igen, fick ett sms imorse som påminnde mig om att lämna blod. Känns så tråkigt att behöva fara dit själv, sen rinner ju inte mitt blod tillräckligt fort. Dom har ju misslyckats två sista gångerna. Dom hade bokat in mig idag, men det går ju inte. Jag och Bettan ska ju iväg och köra Bodypump ikväll. Det blev inte igår för att hon vart tvungen att visa upp sin soffa, men jag måste säga att jag var duktig ändå, jag var ute och red Harry en sväng. Nädu nu är det dags att göra ågon nytta, blodgivningen får nog vänta tills min kära vän Nina kommer hem.

Talets gåva

Vissa personer har det, andra inte. Oftast har jag inte problem med att prata inför folk, inte heler med dem. Men jag måste säga att det alltför ofta blir fel, helt fel. Jag vet inte hur jag alltid lyckas men jag tror att alla jag känner har varit med om mina klantigheter. Måste berätta om det som hände för några dagar sedan. Jag var på statoil och skulle köpa frimärken så här var konversationen med hon som stod i kassan.

- Hej, jag skulle vilja köpa ett kvitto
- Eh... ett kvitto, på vadå tänkte du?
-
Hehe.. sa jag kvitto? Jag menade ett frimärke
- Jaha då förstår jag, det kostar 6,50
- Ja vad bra då tar jag det!
Sen ler hon lite småfinurligt och frågar om jag vill ha kvitto på det. Jag måste säga att jag är lite klantig.

Jag pratade just i telefon med mamma och berättade att jag hade varit på en sorts arbetsintervju. Så sa jag det enda som var nackdelen var väl att jag hade lite kött på näsan. Mamma börjar småskratta och jag insåg mitt misstag. Efter det ringde jag min förra chef och frågade om det var ok om jag angav honom som referens. Då börjar han också småskratta och säger att det kanske lät lite hårt att jag angav honom som referens.  Lite dåligt ordval igen.  


Helgskoj!

Idag jobbar Martin, tror att man kommer att bli raslös ganska snart utan sällskap här hemma. Söka jobb tar ju inte alltför mycket tid. Men idag tror jag faktiskt att jag ska ta mig i kragen och i alla fall besöka ett bemmaningsföretag. Jag måste ju ha gjort det innan fredag så det är väl lika bra att få det bortgjort. Men jag är fortfarande lite nervös. Vet ju inte riktigt vad jag ska säga och så.

Lördagskvällen blev rolig. Började med pizza hemma hos Sandra sen blev det bowling. Jag kan ju säga att det inte gick särskilt bra men det var roligt och på något underligt sätt även gratis. Efter det blev det Cover club, dansade flera timmar har haft träningevärk både igår och idag. Men jag tror att det var mia oerhört osköna skor som gjorde det. Nu kom posten också, måste se om det var någor spännande.

Godagens!

Idag måste jag säga att jag har varit mycket kreativ. Jag och Martin bestämde oss för att cykla ner på stan en sväng. Jag är riktigt nöjd med min nya cykel, den går som ett spjut. Fast det var ju inte det jag skulle berätta. På stan köpte jag lite tyger, även lite andra smågrejer sen när jag kom hem så började jag sy nya gardiner (fick ju en symaskin igår). Nu har jag sytt gardiner till sovrummet och ska kanske våga mig på att sy några nya kuddöverdrag till kuddarna i soffan. Jag är riktigt nöjd över mig själv.

Nu ska jag iväg och handla en sväng, nu blev det lite tajt om tid hinner inte skriva det jag skulle men det kommer kanske senare.

Födelsedagen!

Idag var en mycket rolig dag, kanske för att jag tycker om att fylla år. Jag började dagen mmed att baka den fina tårtan som jag visade, sedan kom Sandra förbi en sväng innan middagen. Efter middagen dök familjen upp och fikade som snabbast, vi ska ju fika på lördag när jag och syrran har vårat gemensamma "kalas". Sen kom Martins släkt förbi, det blev nästan lite trångt här i lägenhete. Tanken är nog att man inte ska vara så många här inne för det blev väldigt varmt. Så nu vet ni det ochså.

Jag är skittrött just nu så jag ska nog halvsova lite på soffan innan jag går och lägger mig. Visar lite bilder imorrn på mina födelsedagspresenter. Adios amigos!


jippi!

Jag fyller år idag och titta vad fint jag har gjort!


Gästbloggare

Idag fyller Susanne 21 år! Det firar jag med att hacka mig in på hennes blogg och skriva ett inlägg. Jag hoppas hon får en trevlig födelsedag med massor av tårta och presenter. Tyvärr kan jag inte närvara eftersom jag ju är i Tyskland men jag hoppas att alla andra vänner till Susanne ger henne den uppvaktning hon förtjänar. Grattis Susanne!

/Nina

Härliga tider!

När jag vaknade imorse, eller jag sov lite för länge så när jag vaknade nyss så såg jag att det var strålande sol ute idag igen. Man blir som lycklig i hjärtat. Jag hade egentligen ingen plan för idag. Eller jo, jag skulle gå runt på bemanningsföretag och fråga om dom har något jobb. Men det är jag lite nervös över så jag skjuter på det så länge som möjligt. Jag måste ha gjort det innan fredag, så jag har ju ett tag kvar. 

Eftersom att det är så fint väger idag tror jag att jag tar mig iväg en sväng till Degernäs och planterar om mina blommor. Kanske sitta i solen ett tag också. Hoppas bara att det är varmt annars kommer jag ju att frysa arslet av mig.

Sol!

Idag är det väldigt härligt väder måste jag säga, var på stan en sväng på förmiddagen sedan satt jag hemma hos Sandra och solade lite. Mycket härligt, Martin påpekade även när jag kom hem att jag var jätteblek. Han sa att jag typ såg ut som att papper i ansiktet så jag behöver nog dom få solstrålarna man kan få. Men jag måste berätta om mitt och Sandras bakverk igår. Vi lyckades, titta bara så fina dom blev! Jag är riktigt nöjd, dumlekaka och typ kladdkakemuffins.























Sen fyller min kära syster år idag. Ska dit och fika lite efter middagen. Jag tror faktiskt att jag ska vara hurtig och kanske cykla dit, är ju faktiskt inte så jättelångt sen har jag ju inte tränat på ett tag så det lika bara att motionera lite.Jag täker inte skriva vad hon ska få inte för att chansen är särskillt stor att hon läser det där men ni kan ju få se mitt vackra paket.









Biltvätt och körning!

Dagen började med att jag åkte iväg till stallet med Linnea, vi for ut och körde två hästar. Måste säga att jag var en stjärna, jag var nog kusk i mitt förra liv. Haha nä jag kanske inte var så bra men det var roligt i alla fall. Efter det blev det bakning hos Erika (hon fyller ju år imorgon) Linna hade ju med sig hundvalpen också så vi lekte lite med den emellanåt. 

Var iväg en sväng och löshoppade Allan också, det gick åt skogen kan man säga. Han var vildsint och sprang mest omkring och busade. Men han fick ju motionera, det var ju bra.

Erika ska besiktiga bilen imorgon så vi vart tvungen att åka iväg och tvätta hennes bil. Det var roligt två livrädda personer instängd i den där lilla bilen. Helt plötsligt hörde vi att dom här grejerna typ körde på bilen, det guppade till och vi blev inte direkt lugnare. Men till slute blev den färdig och vi kom heldskinnade och vid liv ut. Bilen klarade sig också bra, bara en liten list som hade lossnat. Nä nu kommer nog Sandra vilken sekund som helst.


Soffpotatis

Jag som hade tänkt att jag skulle motionera på något sätt idag. Det slutade med att jag åt pizza till middag sedan har jag inte lyft arslet ur soffan. Jo jag har ju faktiskt varit på toa någon gång men annars har jag bara suttit här. Nu börjar jag bli rastlös men det känns som att det är för sent att röra på mig nu, det är säkert iskallt ute också. Får försöka gottgöra det imorgon istället. Jag ska ju faktiskt till Linnea och köra lite häst. Vi får väl se hur det går. Spännande

Haha jag såg i alla fall på wipeout idag och man kan ju konstatera att tjockisar inte klarar av det där. Tror att jag själv skulle ha det jobbigt att komma runt den där banan så man kan väl ändå säga att hon gjorde ett tappert försök. Hon kom ju med lite hjälp i mål. Nädu om man ska ta ig en skönhetsömn kanske.

Sovmorgon

Idag råkade jag sova lite för länge. Men det är ju trots allt söndag, då får man slappa. Tror ändå att jag ska vara duktig och fara och träna en sväng. Planen var att köra lite bodypump. Jag ville hitta på något roligt idag men jag tappade sugen när jag märkte att det var så tråkigt väder.

Igår åt vi gomiddag i degenäs, sedan såg vi en film hos Lilja och Carro. Jag var rätt så trött så jag kan erkänna att jag somnade till lite där i slutet, men det gjorde inte så mycket. Jag hade sett filmen tidigare ändå. Nä nu ska jag hitta på någonting.

Tjabba!

Idag har det inte hänt mycket. Jag har mest ätit och plockat ur diskmaskinen, fast det är ju långfredag och det är väl tänkt att det ska gå långsamt idag. Ska snart börja fara ut till Ostnäs och käka middag, får hoppas att bilen håller den här gången. Kanske ser till att vara på den äkra sidan och tar Martins.

Min kamera var utan batteri igår Nina, det var därför du inte fick en bild på den nya frillan. Men idag kan du får du se den, titta bara!




Nyklippt!

Idag var jag först och tränade, jag sprang två km. Nytt rekord! Hehe kan ju säga att konditionen inte riktigt är på topp. Sedan hade jag bokat tid för klippning hos Jenny. Väldigt smidigt att bara gå upp en våning och sen är man framme, slippa ränna runt på stan. Håret blev i alla fall fint, lite mer förändring än i vanliga fall.

Nu ska jag nog iväg en sväng till Carro, sedan blir det middag i Ersmark. änns som att den här påsken kommer att bli fullspäckad, men det gör ju inte mig något. Jag har ju tid att vila upp mig senare.

Kakorna

Nu har jag fått bilden på våra lite lätt misslyckade kakor. Eller rättare sagt våran misslyckade kaka. Men jag måste säga att den var ganska god. Härlig seg konsistens med lite knäckebrödkänsla lite här och där.


Klantigheten slår till igen!

Haha klantigheten själv. Jag skulle bära en hel trave med grejer upp till lägenheten nyss. Det var sex tallrikar en form och en plåt,  just när jag själv tycker att jag har fått kontroll över det hela så ringer mobilen. Jag fick något sorts storhetsvansinne och trodde att jag skulle klara av att svara sammtidigt som jag bär på alla grejerna. Gissa vad som hände, plåten och formen fick egna liv och skjutsade iväg åt helt olika håll, jag hann precis sätta mig ner på marken för att rädda mina tallrikar. Till råga på allt står en av grannarna och småskrattar på håll. Klantigt!

Idag tog jag en promenad i det vackra vädret, den blev dock lite för lång jag vart riktigt less där i slutet. Sen var även Linnea förbi med lilla hunden och den är så söt. En sådan där liten rackare skulle man haft sig. Förresten så måste jag ju berätta om min skumma granne som har ringt på tre gånger idag och söker någon person, men jag har fortfarande inte fattat om det är en unge eller hennes unge, konstigt det där.


Allt möjligt!

Nu var det ett litet tag sen jag skrev. Jag har haft fullt upp med allt möjligt dom senaste dagarna. Fredagen var det tävlingar, var med Erika och hjälpte henne, jag måste ju vara snällaste lillasystern i hela världen. Fast jag kan ju erkänna att det är ganska roligt. Sen var det allt pyssel till lördagen. Öppet hus hela dagen, det var mycket trevligt och mycket folk. Söndagen blev det lite mer tävling på hippologum och en sväng förbi Carro och Liljas nya lägenhet.

Jag måste berätta om Sandras och mitt lilla bakverk igår. Vi skulle göra någon slags dumlekaka med riven choklad ovanpå, det lät väldigt smaskigt och det hela började väldigt bra. Det sorgliga var bara att vi glömde formarna som man skulle använt. Det hela slutade med att vi bara hade en jättestor kaka i stället för 20 små. Vi var till och tvungen att fota eländet, ska visa bilderna sedan när jag fått dom.


1 april

Jag känner mig fortfarande uppsvälld sen gårdagen, lite för mycket tårta och smörgåstårta. Men det var det värt, det är ju så gott. Idag är det min frsta officiella arbetslösa dag. Hur känns det då? jodå, är väl inte allt för kul men jag hoppas att det ordnar sig med a-kassan och allt. Arbetsförmedlingen ringde mig igår också, frågade om jag ville ha en personlig coach men jag har ju redan en så jag skippade det.

Ringde till volvo igår också så ikväll blir det till att bogsera bilen till verkstan, spännande! Eller kanske inte, jag är lite orolig, tycker inte om sånt där men det är ju tur att jag har en vänlig far som ska hjälpa mig.  Kom på att jag skulle låta dom servicera bilen också så det blir lite dyrare men den jäkla lampan som det står service på kanske slocknar i alla fall.

Idag är det ju första april också, hoppas att man inte blir lurad, det som stod i tidningen idag var ju värdelöst. Det stod att dom skulle sätta upp vindkraftverk mellan hemavan och ammarnäs, sen skulle man kunna lägga i svensk mynt eller euro i en automat så kunde man få el till stugan, ladda mobilen eller ladda sin eldrivna skoter.  Det skulle alltså finnas ett uttag mitt i skogen så att man kan ladda saker. Vilket skämt!

RSS 2.0