Uträkningar

Nu har vi börjat lite med företagsekonomin och tro det eller ej, men jag tycker att det är rättså intressant. Detta även eftersom jag och två av mina vänner Nina och Bettan har kommit på en ypperlig ide på ett företag vi kanske vill starta. Idag tänkte jag testa lite uträkningar för att se hur mycket vi kommer att kunna tjäna på det. Detta var dock inte lika roligt, om vi inte har några kostnader vilket jag inte tror att vi kommer att ha och om det bara är en som jobbar med det, alltså ett enslilt företag,(vi är ju tre). Men mitt exempel inefattar bara en, i alla fall: För att få ut en lön på 1000:-/månaden kommer vi behöva ha minnst 25 prenumeranter, om vi räknar på de priser vi hade tänkt. Så nu vet ni det!

Nu ska jag försöka göra något annat nyttigt, känns dumt att bara sitta och titta på när pappa jobbar. Hejochhå


Hallojsan!

Nu när skolan har börjat igen kanske jag blir lite bättre på att blogga. Sitter i Övik på ekonomilektion, mycket moms hit och dit vilket gör en lite vimsig, känns som att man läser Matte igen. Annars har det väl inte hänt så mycket sedan sist. Två utflyktsdagar med skolan, en kurs i Amadeus klar.

Jag som skulle ta kort på storfot och visa er men den idén gick åt skogen. När jag kom ut till Degernäs hade hovslagaren varit där och skott om hästen och fötterna var normalstorlek. Sorgigt men sant.

Nu blir det inget svammel mer, Tack och hej!


Prioritera är inte alltid lätt

Jag vet inte riktigt om blogga är min grej. Det är kul när man har tid. Men hur ofta har man tid egentligen? Ja egentligen jämnt men det är ju lätt att man kommer på sidospår. En anledning till att jag aldrig har bloggat under sommaren är för att jag har skoluppgifter som måste göras, och varje gång jag tar upp datorn får jag dåligt sammvete eftersom jag inte gör dem. Idag däremot är tanken att jag ska städa och kanske tvätta lite vilket inte kommer att bli av eftersom jag bara sitter här och nördar mig. Konstigt hur man prioriterar jämnt. 

Idag får vi se vad som händer, ska ju som sagt städa lite, sedan fara iväg och köpa skor till storfoten. Vi får se hur det går. Jag tror jag måste ta en bild på hennes fötter för att illustrera hur stora dom är. Uppdatering kommer senare. Nu måste jag skynda iväg.

 

RSS 2.0